+ 31 (0) 6 480 68 713                   English

Floating Nature
metershoge collages van wilde planten tussen glas

Deze collages kunnen worden verwerkt in een standaard glaswand, zoals vaak in kantoren wordt toegepast. Heeft u al een glaswand leverancier? Meestal kunnen zij een systeem leveren waarin Crush on Nature de collages kan aanbrengen. Of Crush on Nature werkt samen met een vertrouwde glaswand leverancier.

De Floating Nature kan ook als loshangend wandpaneel of scheidingswand worden toegepast. Dan wordt, zo mogelijk, hergebruikt gehard glas toegepast.
De planten voor de collages worden geoogst rond de project locatie, of rond het atelier in Rotterdam. Altijd met respect voor mens en dier en zo, dat er nog voldoende te genieten overblijft.

Wil je als bedrijf een extra waarde creëren met een Floating Nature paneel? Jullie, de opdrachtgever en medewerkers, kunnen meehelpen met het verzamelen van de planten. Een mooie manier om jullie circulaire visie samen ook echt te beleven. En met een tastbaar, blijvend resultaat!

Projecten

Erasmus Universiteit Rotterdam
Faculteit Rechten

5 achter elkaar liggende glaswanden, gevuld met composities van wilde planten uit de omgeving van de campus. In deze intellectuele omgeving zijn de eigenzinnige structuren en subtiele kleuren een welkome aanvulling op het interieur. De planten brengen een natuurlijke sfeer in deze werkomgeving voor de professoren.
Kijken naar de natuur geeft ruimte in je hoofd, zo geven de planten ruimte voor reflectie en inspiratie.
Projectprijs op aanvraag.


Dit volledig circulaire Floating Flora paneel is gemaakt met hergebruikt glas en een handgemaakte ophanging van resthout en staal uit het atelier. En natuurlijk de wilde planten, gevonden langs de kades van de Rotterdamse havens. Het hangt prachtig uitgelicht in de Portiers loge op Strijp-S in Eindhoven. Als achtergrond in de eerste Circulaire opname studio, waar vandaan o.a. wordt uitgezonden tijdens 'de week van de Circulaire economie' (7-12 febr. 2022).

Dit stuk was gereserveerd voor een half jaar en is dus weer beschikbaar!
Zou het de natuur naar binnen kunnen brengen op jullie locatie?
Niet de juiste maat? Neem contact op en ik maak een stuk op een passende maat.

Formaat: 183 x 86 cm
Prijs : 2.350,- euro excl. 9% btw

Portiers Loge Strijp-S Eindhoven

Dit project is geinstalleerd in bestaande ensuite deuren.

Tussen een dubbele laag veiligheidsglas zweeft een collage van wilde planten. Een mooi, luchtig, alternaternatief voor de traditionele glas in lood ramen.

Formaat: 2 ramen van 56 x 132,5 cm

Particuliere woningHet gewicht was een beperking op deze wand, daarom is er gekozen voor gerecycled acrylaat. Op dit grote formaat kon het daardoor dunner, en dus veel lichter dan glas. Ook was het mogelijk het paneel hierdoor heel subtiel op de wand te monteren.
Formaat: 80 x 192 cm

Private office

Ingesmolten in glas

Niet voor elke klant, locatie of toepassing is het mogelijk Floating Flora collages los tussen glas te plaatsen. In dat geval kan Crush on Nature bepaalde planten insmelten tussen twee glaspanelen. Een unieke techniek die Crush on nature in samenwerking met glasbedrijven heeft ontwikkeld. Zeker niet mogelijk met iedere plant, deze moet immers flinterdun geperst kunnen worden. Maar met een bijzonder exclusief en duurzaam resultaat. De panelen kunnen als op allerlei manieren worden toegepast, ook in vochtige ruimtes als badkamers of wellness locaties.